Volver

02/12/2013

“Mosaic de músiques” culmina el projecte dedicat a la música com a eina de cohesió social

Concierto Diversitats Sant Cugat -1

Més de 160 nens, nenes i joves de diverses entitats musicals de Sant Cugat del Vallès, Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat van oferir dissabte 30 de novembre (al teatre La Unió de la localitat vallesana), el concert “Mosaic de músiques”, que va posar el punt final al programa Diversitats, una iniciativa que ha dut a terme Educació Sense Fronteres durant aquest any 2013 amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat amb l’objectiu de promoure la cohesió social i el respecte a la diversitat cultural a través de l’educació musical.

 

Les entitats que van prendre part en el concert van ser: Basquet BeatEscola Municipal de Música de Sant Cugat del VallèsEscola de Música–Centre de les Arts de L’HospitaletLa BatuescolaMúsicos por la Paz y la Integración; i Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval. Totes elles destaquen per oferir una formació musical que, més enllà de l’aspecte artístic, transmet uns valors humans i socials als joves que ajuden a fomentar actituds integradores i de tolerancia vers la diversitat.

En el concert es van poder gaudir des de peces clàssiques i modernes interpretades per una orquestra formada per nois i noies d’algunes de les escoles presents, fins a cants corals, "batucades", balls populars o noves formes d’expressió musical que combinen la cançó i els ritmes produïts amb instruments de percussió i pilotes de bàsquet.

En la part final del concert, totes les escoles presents van interpretar col·lectivament un rondó i un quòdlibet amb músiques de diversos continents, abans de donar pas a la darrera actuació: un “recitat per la pau” en què va participar també el públic present i que va servir per retre homenatge al músic i coreògraf recentment desaparegut Joan Serra.

A més d’aquest concert, el programa Diversitats ha realitzat durant aquest any altres activitats, com un debat públic amb representants de les escoles de música el mes de maig i un intercanvi de coneixements entre els joves i infants, a principis d’aquest mes de novembre. A més de les entitats citades, també ha participat Petits Músics del Món. L’objectiu ha estat crear nous ponts entre aquests projectes artístico-educatius i visibilitzar com tots i totes podem aprendre i crear la nostra música en aquesta societat plural i canviant i apropar-nos a altres realitats socials i a altres països a través d’aquesta expressió artística.

(Més informació a http://esfdiversitat.blogspot.com.es)

Vídeo-resum del projecte.