Volver

27/01/2014

"Diversitats": música per a la interculturalitat i la cohesió social

Durant l'any 2013, Educació Sense Fronteres, amb el suport de l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i la col·laboració de diferents entitats musicals de Barcelona, Sant Cugat i l'Hospitalet de Llobregat, ha desenvolupat el projecte "Diversitats", amb l'objectiu promoure la cohesió social i potenciar entre nens, nenes i joves el valor del respecte cap a altres cultures a través de l'educació musical.
El projecte va culminar el 30 de novembre amb el concert "Mosaic de músiques", celebrat al teatre La Unió de Sant Cugat, on més de 160 nois i noies van interpretar les seves creacions musicals. Un vídeo recull ara el treball realitzat.

 

Les entitats participants en el programa han estat: Basquet BeatEscola Municipal de Música de Sant Cugat del VallèsEscola de Música – Centre de les Arts de L’HospitaletLa BatuescolaMúsicos por la Paz y la Integración; Petits Músics del Món; y Xamfrà, centre de música i escena del Raval.

A més del concert de Sant Cugat, el programa "Diversitats" ha realitzat durant l'any altres activitats, com un debat públic amb representants de les escoles de música i un intercanvi de coneixements entre els joves i infants.

El vídeo-resum del projecte ha estat realitzat per Anna Vila, Xavier Pijuan i Sergio Martín.