Volver

08/04/2014

Més de 900 nens i nenes reclamen a Barcelona "una escola per a tothom"

CME 2014 Barcelona -1

Amb motiu de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME), que se celebra des de dilluns 7 i fins diumenge 13 d'abril, moltes escoles i entitats realitzen activitats per treballar i sensibilitzar sobre el lema d'enguany: el dret a una educació inclusiva. Avui dimarts 8, a Can Dragó, més de 900 nens i nenes participen en unes jornades esportives que tenen per objectiu reivindicar una "escola per a tothom". A les 12 h, es llegirà el manifest conjunt de la Campanya Mundial per l'Educació (CME), Jocviu i DINCAT (Discapacitat Intel·lectual Catalunya).

Aquestes jornades esportives tenen lloc pels matins dels dies 8, 9 i 10 d'abril al centre esportiu municipal Can Dragó (C/ Rosselló i Porcel, 7-11; Barcelona), organitzades per Jocviu amb la col·laboració de la CME i DINCAT. Hi participen un total de 900 alumnes d'escoles ordinàries i escoles d'educació especial amb l'objectiu de visualizar una societat plural que, mitjançant la cooperació i la convivència, faci evident que una escola per a tothom és possible.

Durant tres matins, els nens compartiran jocs i activitats esportives, i llegiran un manifest conjunt reivindicant el dret a una educació inclusiva per a totes les persones amb necesitats educatives especials.

Aquestes s'emmarquen en la celebració simultània a diversos països, de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME), una iniciativa que vol mobilitzar milions de persones a tot el món sota el lema "Sumem capacitats: Pel dret a una educació inclusiva", per exigir que es destinin els recursos necessaris per què l'educació inclusiva sigui una realitat.

Altres activitats de la SAME a Catalunya

Entre les activitats realitzades a Catalunya destaquen els tallers realitzats a la Universitat Blanquerna de Barcelona, a l’escola de persones adultes Martinet de Nit, amb els monitors/es de la plataforma d’entitats de lleure i juvenils salesianes i amb la Fundació Catalana de l’Esplai, en les que mitjançant diferents dinàmiques es va reflexionar sobre els reptes i realitats de l’educació inclusiva. Les mateixes dinàmiques s’estàn treballant a 61 escoles de Catalunya a partir dels nostres materials pedagògics.

La CME ha participat també a una jornada intercentres que forma part del projecte de l’Audiència Pública de l’Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, així com a les jornades “Persones de Tots Colors” que es van organitzar conjuntament amb Entretallers i l’Ajuntament de Sant Cugat. També s’ha adherit a la Campanya, la Jornada d’Escola Inclusiva organitzada per Aspasim el passat 3 d'abril.

(Consulta aquí el programa de les 17es Jornades Esportives; Una escola per a tothom).