Volver

22/04/2014

La Campanya Mundial per l’Educació a Catalunya dóna suport al Festival de la Diversitat

Festival Diversitat 2014

La trobada, que tindrà lloc el dissabte 26 d’abril organitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona, centra part de les seves activitats en posar de manifest la necessitat d’avançar cap a una escola inclusiva sense lloc per l’exclusió, una reivindicació que coincideix enguany amb el tema central de la Campanya.

Enguany la Campanya Mundial per l'Educació (CME) està treballant sota el lema “Sumem capacitats. Pel dret a una educació inclusiva”. Aquesta reivindicació per garantir l’accés a l’educació de tothom reforça la perspectiva global de la campanya. Al món hi ha 93 milions de nens, nenes i joves amb algun tipus de discapacitat. D’aquests un 95% no van a l’escola i els que ho fan tenen menys possibilitats de finalitzar els seus estudis. Un percentatge important d’aquest col·lectiu es troba als països empobrits, però el context de retallades en la inversió en educació fa que ens trobem davant d’un retrocés important a l’escola catalana i per tant en fer efectiu el concepte d’educació inclusiva.

A banda, la CME a Catalunya ha centrat molts esforços en treballar en xarxa amb les entitats que centren la seva tasca en aquesta reivindicació. És per això que dóna suport al Festival de la Diversitat del CJB, que centra part de les seves activitats en posar de manifest que hem d’avançar cap a una escola inclusiva sense lloc per l’exclusió, dotant-la dels recursos humans i econòmics necessaris.

El Festival de la Diversitat és un esdeveniment que pretén acostar la diversitat funcional als infants i joves de la ciutat, amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquesta temàtica amb dinàmiques i activitats vivencials i per visualitzar la tasca d’entitats que treballen dia a dia en aquest àmbit.

El festival tindrà lloc el dissabte 26 d’abril a Barcelona, a l’Espai Jove La Fontana (c. Gran de Gràcia, 190), a partir de les 16:30 h. S'hi realitzaran una sèrie d’activitats i tallers adreçats a grups d’infants i joves d’entre 6 i 20 anys, procedents d’entitats juvenils i que, per tant, participin de la jornada acompanyats per educadors/es de la pròpia entitat.

 

El Festival es desenvoluparà en 3 blocs d’activitats gratuïtes que es diferencien per edats i franges horàries. Les inscripcions del Bloc 1 i 2 es realitzen per separat. Les activitats del bloc 3 són obertes al públic i no necessiten d’inscripció prèvia.

 

Per inscriure’s us podeu apuntar a través de la web:  http://www.cjb.cat/festivaldiversitat/

Us hi esperem!