Volver

27/05/2014

El programa “Des-Iguales” organitza tallers d'interculturalitat a municipis de Barcelona, Tarragona i Lleida

Talleres Des-Iguales Catalunya abril-mayo 2014_1

En el marc d’aquest projecte destinat a promoure el respecte a la diversitat cultural des de les comunitats educatives, durant els mesos d’abril i maig s’han realitzat diferents tallers amb infants, joves, mares i pares d’escoles de diferents poblacions de Catalunya. Amb aquestes activitats, el programa ha organitzat prop de 40 tallers en escoles catalanes.

Els tallers pels més petits s’han organitzat a les escoles Voramar (Barcelona), Josep Maria Folch i Torres (L’Hospitalet de Llobregat), L’Arrabassada (Tarragona), Ciutat de Balaguer (Balaguer) i Mediterrànea (Sant Adrià del Besòs). En total, han participat 537 infants que, a través d’activitats adequades als seus nivells d'ensenyament, han reflexionat sobre la necessitat de respectar la diferència i sobre el valor de la diversitat com una font d’enriquiment entre les persones.

Teatre social, titelles i bàsquet-percussió

En el cas dels joves, s’han realitzat tallers als Salesians de Mataró, amb presència de 17 alumnes, i al barri barceloní de Ciutat Meridiana, amb 17 estudiants més del projecte Suara.

En el primer cas, els nois i noies han abordat la resolució de conflictes interculturals mitjançant estratègies de teatre social. En el segon cas, els integrants de grup Bàsquet Beat, un grup que fa música de percussió utilitzant pilotes de bàsquet, han mostrat la seva experiència explicant com, a través d’aquesta activitat esportiva i musical alhora, es pot generar cohesió social en entorns on conviuen joves de diferents procedències.

Per la seva part, la comisió de cohesió de l’AMPA de l’escola Montserrat Solà de Mataró va impulsar un taller (de 6 sessions) de representació, mitjançant titelles, d’un conte infantil, el del Dr. Submarí, al qual van assistir 17 mares. Els ninots també van ser elaborats per elles amb material de rebuig. Aquest conte teatralitzat es va representar posteriorment davant de tots els nens i nenes d’infantil durant el mes de març.

Un projecte estatal finançat per l'AECID

Fins avui, ESF ha organitzat a Catalunya, dins el programa Des-Iguales, un total de 39 tallers, en els que han participat 814 persones: 537 infants, 127 mestres, 58 joves, 75 alumnes d’escoles d’adults i 17 mares vinculades a una AMPA.

El projecte Des-Iguales es desenvolupa durant dos anys en diverses comunitats autònomes i compta amb el finançament de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

 

Comentarios - 2

  • 2 Educación Sin Fronteras 25-07-2014 - 13:37h

    En resposta a l'anterior correu, preguem ens faciliteu les adreces de correu on voleu rebre informació al nostre compte corporatiu info@educacionsinfronteras.org.
    Moltes gràcies.

  • 1 gWDG5fgDhQK 22-07-2014 - 05:47h

    Tota la nostra falimia:La meva dona Cori, els nostres fills: Oriol (3 anys i 8 mesos) i Biel (8 mesos) com jo, estem encantants d'aquets tallers.Ens agrada compartir activitats conjuntament i iniciatives com aquestes, es per rebre el nostre suport i recole7ament.Estem a la espera del proper.Siusplau, desitjariem que a la nostra base de dades, pugueu canviar la nostra adree7a de correu: a partir de ara ens podeu remetre informacif3 a aquestes dues: i a la de: Moltes gre0cies de veritat.