Volver

02/06/2014

Les ampes del Prat de Llobregat guanyen el premi AMPA Solidària, dins els premis FaPaC

lliurament premis AMPA Solidaria

Les associaciones de pares i mares d’alumnes del Prat de Llobregat van ser les guanyadores de manera conjunta del Premi AMPA Solidària, una de les categories que integren els premis FaPaC, que es van lliurar ahir diumenge a Barcelona. Aquesta categoria forma part enguany del projecte “Educació per a la pau”, que desenvolupa Educació Sense Fronteres amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, adreçat a les ampes de Catalunya amb l’objectiu de promocionar el respecte als drets humans entre la comunitat educativa.

El segon premi de la categoria AMPA Solidària va recaure en l’AMPA del CEE Ca n’Oriol, de Rubí, i el tercer premi en l’AMPA de l’escola Les Arenes, de Barcelona. Com a finalistes, van quedar les ampes de les escoles Tabor (Barcelon) i Pax (Tarragona). El Premi AMPA Solidària té per objectiu premiar la millor iniciativa destinada a promoure la cohesió social i la igualtat d’oportunitats. Els guardons van ser lliurats per Lourdes Mourelo, directora adjunta de l'ACCD.

El lliurament dels Premis FaPaC va tenir lloc en el marc d'una multitudinària festa celebrada durant tot el matí de diumenge al passeig Lluís Companys (davant de l’Arc de Triomf) de Barcelona, que va comptar amb actuacions musiclas, capgrossos i cercaviles.

Aquest és el segon any que la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) lliura aquests guardons, que pretenen “reconèixer públicament els projectes desenvolupats per les AMPA arreu del territori i posar en valor el capital social que suposen els milers de voluntaris/es, pares i mares, que actuen dins de les associacions”.

En aquesta edició es van presentar prop d'un centenar de projectes i els guanyadors van ser elegits per votació popular entre els cinc finalistes.

Projecte d’educació per la pau

Aquest projecte  d’ESF en col·laboració amb la FaPaC i l’entitat Fil a l'Agulla, es desenvolupa durant tot aquest any 2014 a Barcelona i poblacions d’onze comarques. Entre les activitats previstes figuren , a més de l’esmentat concurs, tallers, càpsules formatives i un estudi sobre experiències solidàries de les ampes catalanes. L’objectiu és obrir una reflexió col·lectiva amb les famílies i dotar d’eines a pares i mares per tal que puguin promoure al seu torn els valors de la pau entre els seus fills i filles i en els seus respectius entorns.

El projecte suposa una inversió global de 22.550 €, la major part de la qual (18.000 €) està finançada per l’ACCD.

(Podeu consultar aquí la fitxa del projecte).