Volver

11/04/2013

La Campanya Mundial per l’Educació arriba al col·legi Lestonnac de Lleida

còmic Lestonnac Lleida CME 2013

Els alumnes de sisè de Primària reflexionen sobre la importància del professorat a través de treballs i dibuixos on comparen la figura del mestre en diferents èpoques i països. Aquest centre educatiu, així com també les escoles Lestonnac de Badalona i Mollet, participen un any més a la Campanya a través de la Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria (FISC).

En l’assignatura de Ciutadania, i sota el títol “Sense profes no hi ha escola” (lema central de la Campanya d'aquest any), els estudiants han fet un treball al voltant de la figura del mestre en diferents èpoques i contextos. A través d’entrevistes a avis/es, pares i mares i amics/gues, han reflexionat sobre les diferències entre els docents d’abans i ara, quins aspectes han canviat i quins es mantenen igual en l’enseyament i quina importància té per ells i elles la figura del mestre.

A l’assignatura de Plàstica, els escolars han elaborat diferents còmics a partir del testimoni d’una nena d’onze anys de Tanzània que va a l’escola i de diferents dades sobre el seu país. En aquests relats gràfics imaginen la vida d’aquesta nena i el seu futur.

En aquests enllaços podreu accedir a un recull dels treballs elaborats per aquests escolars tant en Ciutadania com en Plàstica.

Des d’Educació Sense Fronteres volem donar les gràcies a tots els nens, nenes i equip educatiu per participar a la Campanya Mundial per l’Educació.