Volver

15/04/2013

Els infants del col·legi Lestonnac de Lleida incorporen la CME en el seu "Llibre dels bons moments"

Lestonnac Lleida - infantil 1

Els alumnes d’educació infantil del col·legi Lestonnac de Lleida s’han sumat a la Campanya Mundial per l’Educació (CME), que enguany se centra en reconèixer la importància de la figura del docent, a través d’una activitat que recull els bons moments compartits al llarg del curs entre els infants i la seva mestra.

 

El projecte té per objectiu que els nens i nenes recordin aquelles situacions i experiències conjuntes que han viscut a l’aula des de l’inici de curs i que mereixen un petit record. Aquestes vivències són recopilades en forma de dibuixos i escrits en l’anomenat “Llibre dels bons moments”, un treball que els permet reviure aquelles emocions i compartir-les de nou amb els companys i companyes.

Partint d’un treball cooperatiu i reflexiu, aquesta activitat permet enfortir els vincles afectius entre mestra i alumnat, tan necessaris en aquests primers anys de vida escolar, afavorir la complicitat entre adult i infant, fomentar la cohesió del grup i treballar en l’àmbit de les relacions personals.

llibre dels bons moments

El col·legi Lestonnac de Lleida ja ha participat en anys anteriors en la CME. Enguany, els alumnes de sisè de primària d’aquest centre també han realitzat activitats al voltant de la Campanya, on han comparat la situació del professorat en diferents països i èpoques.

La CME 2013, que té per lema “Sense profes no hi ha escola!”, viurà el seu moment central durant la setmana del 22 al 28 d’abril, quan ciutats de tota Espanya celebraran activitats reivindicatives al carrer per posar de relleu la necessitat de reduir el greu dèficit de docents al món, que la Unesco estima en 1,7 milions de professionals.