Volver

23/04/2013

Educació Sense Fronteres dóna suport a les mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic

manifestacion estudiantes Barcelona octubre 2012

Fem una crida a la ciutadania a sumar-se a la manifestació de diumenge a Barcelona en defensa d’una educació de qualitat per a tothom. Les activitats d’aquests dies de la comunitat educativa a Catalunya contra les retallades i la Llei Wert coincideixen amb la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació.

 

Educació Sense Fronteres (ESF) s’adhereix a les mobilitzacions convocades durant aquesta setmana per la comunitat educativa a Catalunya contra les retallades en aquest àmbit i contra l’avantprojecte de llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), coneguda com a Llei Wert. ESF, com a ONG que té com a finalitat la defensa del dret a una educació de qualitat per a totes les persones, fa una crida a la ciutadania per donar suport a les activitats previstes i, molt especialment, a participar en la manifestació que tindrà lloc aquest diumenge a Barcelona.

Educació Sense Fronteres s’ha manifestat activament en els darrers mesos en contra de les retallades i a favor de la retirada d’un projecte de reforma educativa que considera segregador i que vulnera la igualtat d’oportunitats de totes les persones. El passat desembre, l’ONG va lliurar al Ministeri d’Educació i als departaments d’Ensenyament de totes les comunitats autònomes més de 10.000 signatures contra unes retallades que suponen un greu perill de regressió del model educatiu i un atac directe als drets socials. Així mateix, es va adreçar a tots els grups parlamentaris del Congrés per demanar un Pacte d’Estat en Educació i s’ha sumat a les diferents plataformes i moviments a nivell autonòmic i estatal en defensa d’un ensenyament públic de qualitat.

Les mobilitzacions d’aquesta setmana coincideixen amb la 13a Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (22-28 d’abril) (SAME), una iniciativa impulsada per la Campanya Mundial per l’Educació (CME) que se celebra en més de cent països per exigir el compliment dels compromisos internacionals per garantir una educació per a tothom, i que enguany centra la seva atenció en reivindicar la figura del professorat com un element clau de l’ensenyament. A Espanya, la CME –una coalició internacional formada per entitats del món educatiu- està liderada per tres ONG, entre les que figura Educació Sense Fronteres (que a més, coordina la iniciativa a Catalunya).

Precisament la coordinadora d’ESF-Catalunya, Montse Bobés, en la seva condició de representant de la CME, participarà aquest dijous dia 25 (19:30 h; escola La Sedeta, c. Indústria 67 -BCN) en un debat obert organitzat per la Coordinadora d’AMPA de Gràcia on es posarà de manifest un cop més la necessitat de sumar esforços per defensar l’educació pública.