Volver

29/04/2013

Els infants d'Els Xiprers, el Gerbert d’Orlhac i el Jacint Verdaguer “ajuden” a reduir el dèficit de docents al món

Els Xiprers SAME 2013

L’alumnat d'aquests centres educatius de Barcelona, Sant Cugat del Vallès i Sant Sadurní d'Anoia participen en les propostes educatives de la Setmana d’Acció Mundial per l’Educació (SAME) i reflexionen sobre el dret a l’educació i la importància de tenir un professorat format i motivat.

 

El passat divendres 26  d’abril va tenir lloc l’activitat de clausura de la SAME 2013 al CEIP Gerbert d’Orlhac, a Sant Cugat del Vallès, que va estar conduïda per la cap d’estudis, Maria Gemma Prades.

Els nens i nenes de l’escola, des dels més petits de P3 fins als més grans de 6è de primària, van treballar a l’aula durant les setmanes prèvies les propostes didàctiques de la SAME d’aquest any, especialment l’activitat “Posa el teu profe al mapa”. Cada classe va dibuixar la figura d’un docent, sobre la qual van escriure les qualitats que consideren necessàries per exercir la professió educadora, com ara ser pacient, divertit/da, empàtic/a, sensible, i moltes més. El dia 26, en l’acte conjunt esmentat, els nens i nenes van penjar les figures en un gran mapamundi per simbolitzar la reducció del dèficit d’educadors/es al món.

Així mateix, durant la sessió, els infants van reflexionar sobre l’accés a l’educació, la importància de tenir una infraestructura i de comptar amb un professorat format i motivat, perquè, com van afirmar, sense profes no hi ha escola.

Els Xiprers i l'IES Escola Jacint Verdaguer

L'escola pública Els Xiprers, de Barcelona, va organitzar un acte on van assistir tots els alumnes i alumnes del centre. Cada classe va exposar les conclusions dels treballs que ha anat realitzant les darreres setmanes, ressaltant aquelles qualitats del professorat que els escolars troben més importants i col·locant el seu profe al mapa per tal de contribuir a baixar el número de docents que falten al món.

Per la seva part, l'alumnat de l’ Institut Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoïa va fer coincidir el seu acte amb la diada de Sant Jordi. A banda del mapamundi i la lectura del manifest, l'activitat va incloure la realizació d'un flashmob a càrrec d'un grup d'estudiants.