Volver

03/06/2013

El grupo territorial del Masnou sale a la calle para sensibilizar sobre el derecho a la educación

Jornada Entitats del Masnou 2013

El grupo territorial de Educación Sin Fronteras (ESF) en el Masnou (Barcelona) participó el pasado domingo 26 de mayo en la primera Jornada de Entidades de este municipio, organizada por el Ayuntamiento con el fin de dar a conocer las actividades de las diferentes asociaciones presentes en la localidad y reforzar los vínculos entre ellas. La ONG está presente en el Masnou desde hace años, donde participa en actividades en escuelas.

En la trobada, que va tenir un to festiu, van prendre part una quarantena d’entitats, que van instal·lar parades al carrer, al voltant del centre cívic Els Vienesos, i van organitzar activitats  tant a dins com a fora d’aquest equipament municipal, que vol esdevenir un punt de trobada de totes les entitats del municipi. Precisament per aquest motiu, el grup territorial d’ESF ha traslladat la seva seu a aquest edifici del carrer Segarra, i ha deixat l’espai que fins ara ocupava a l’hotel d’entitats del carrer Cuba.

El president d’ESF, Héctor Litvan, i el vicepresident, Carlos Escuder, ambdós veïns del Masnou, van estar tot el matí a l’estand que l’ONG va tenir a la mostra, on van estar acompanyats d’alguns voluntaris i voluntàries de l’organització. En la parada van exposar publicaciones, revistes, fulletons, material didàctic i plafons per informar  i sensibilitzar sobre l’educació al món i sobre temes vinculats als drets humans i a l’equitat de gènere.

Entre els ciutadans que van visitar l’estand d’ESF van destacar l’alcalde del Masnou, Pere Parés i el regidor de Participació Ciutadana, Jaume Oliveras. La jornada va acabar amb un dinar popular.

Projecte de Mulukukúk, amb finançament del Masnou

L’Ajuntament del Masnou cofinancia un dels projectes de cooperació que l’ONG desenvolupa a l’Amèrica Llatina. En concret, es tracta del projecte de millora de l’educació bàsica en 30 escoles rurals del municipi de Mulukukú, un indret que presenta uns alts índexs de pobresa i marginalitat. La intervenció beneficia directament 900 nens i nenes de primària.