Volver

11/06/2013

Tallers de formació sobre interculturalitat adreçats al professorat, aquest juliol a Barcelona

ImpactaT Intervencions Teatrals

El proper dia 2 de juliol, dimarts, de 12 a 14 h, en el marc de l’Escola d’Estiu d’Educació de Persones Adultes, Educació Sense Fronteres (ESF) ofereix de manera simultània dos tallers de formació per a mestres, educadores i educadores, dins del programa d’activitats del projecte “Ciutadania global i interculturalitat: Des-Iguals”.

 

Aquest projecte, que desenvolupa ESF a nivell estatal amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació (AECID), té per objectiu fomentar entre la ciutadania actituds de respecte cap a la diversitat cultural present a la nostra societat. Una de les línies d’intervenció se centra en els espais educatius per treballar la temàtica entre el professorat, l’alumnat i les AMPES.

Els dos tallers que ESF-Catalunya organitza, i que s’adrecen a professionals que treballen en l’àmbit de l'educació de persones adultes, són els següents:

1.- La comunicació com a eina per a la cohesió de grups interculturals.

Els seus objectius són contextualitzar la intervenció educativa  amb alumnat amb diversitat cultural, introduir estratègies de comunicació dirigides a fomentar la resiliència i la cohesió de grup, abordar el tema de la interculturalitat mitjançant la dinamització de grups interculturals i facilitar eines a l’equip de professorat per generar espais de cohesió entre alumnat immigrat i autòcton.

 

La metodologia d’aquest taller serà participativa, amb una presentació teòrica dels continguts tractats i amb exercicis pràctics dirigits a l’aplicació de les eines i presentades

 

2.- El teatre social com a eina per treballar la interculturalitat.

Pretén posar a la pràctica les metodologies que utilitzen el teatre social i les arts escèniques com a eines d’educació, integració, prevenció, creixement personal, enriquiment cultural i de lluita contra l’exclusió; aportar als professionals la possibilitat de treballar d’una manera pràctica i interdisciplinari; donar a conèixer eines per a la resolució i reflexió de conflictes i estimular la utilització del teatre participatiu com a forma alternativa d’aprenentatge i de transformació social.

Mitjançant diferents jocs i exercicis basats en les tècniques de l’anomenat “teatre de l’oprimit” i altres de teatre social, es promourà la reflexió sobre els valors, la comunicació, la diversitat, l’empatia, la cooperació, la integració i altres temes proposats pels mateixos participants. Aquest taller compta amb la col.laboració d’ImpactaT Intervencions Teatrals.

Inscripcions

Per inscripcions podeu apuntar-vos a través de:

http://aadults.pangea.org/Programa13.html

o bé podeu enviar un mail a: esfcatalunya@educacionsinfronteras.org

 

(autor de la foto: ImpactaT Intervencions Teatrals)