Volver

24/01/2014

Les activitats d’interculturalitat del programa “Des-Iguales” arriben a més municipis de Catalunya

nens acte CME

El programa “Des-Iguales”, dedicat a fomentar la integració el respecte a la diversitat cultural a l'escola, organitza durant aquests mesos de febrer i març diverses activitats en col·legis de Catalunya, que van des de l’organització de tallers de titelles o de teatre social fins a xerrades amb una reconeguda especialista com Elizabeth Coelho.

 

Les diferents accions estan adreçades a joves, pares i mares, i responsables educatius de centres de primària i secundària. El programa “Des-Iguales”, que està finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), organitza activitats en diverses comunitats autònomes durant dos anys.

A Catalunya, el programa va arrencar el passat mes de novembre amb tallers adreçats a professorat d’escoles de Cerdanyola, Terrassa i Sant Cugat del Vallès.

 

  • Activitats a Mataró

Ara és el torn de Mataró, on durant els mesos de febrer i març (tots els dilluns de 15h a 16.30h), el grup de cohesió de l’AMPA de l’escola Montserrat Solà realitzarà un taller de teatralització d’un conte a través de titelles fetes amb material de rebuig. L’objectiu és fomentar la participación dels pares i mares i la cohesió a l’escola, i a la vegada millorar el nivell de les mares que fan classes de català al centre. A finals de març, el conte es representarà davant dels alumnes del cicle infantil.

En la mateixa línea, a partir del 4 de febrer i fins el mes d’abril, la Plataforma Educació Social- Salesians Sant Jordi de Mataró impartirà tallers dirigits a joves sobre teatre social i cohesió.

 

  • Teatre social a Cerdanyola i Terrassa

El teatre també és l’eix de treball dels tallers que es realitzaran el 24 i 25 de febrer a Cerdanyola i Terrassa, respectivament, a càrrec del grup ImpactaT Intervencions Teatrals. En aquestes sessions, adreçades a coordinadors/es de les matèries d’interculturalitat, multilingüisme i cohesió social de les escoles, s’aborden les possibilitats que ofereixen les arts escèniques com a eina per fomentar la interculturalitat i gestionar posibles conflictes.

 

  • Taller d'interculturalitat a Sant Feliiu de Llobregat

El dimarts 4 de març pel matí, Montse Bobés i Marina Aguilar, d'ESF, impartiran un taller sobre interculturalitat al centre de formació de persones adultes Mestre Esteve, de Sant Feliu de Llobregat.

 

  • Xerrades a Granollers i Mataró amb Elizabeth Coelho

Finalment, el 18 de febrer –a Mataró- i el 5 de març –a Granollers-, l’especialista Elizabeth Coelho oferirà dues noves xerrades per als coordinadors/es d’aquestes matèries dels centres de primària i secundària dels dos municipis. En aquestes sessions, Coelho compartirà amb les persones presents els seus coneixements i experiències i oferirà consells i recursos per treballar amb alumnat de diversa procedencia i/o acabat d’arribar al centre educatiu.

Elizabeth Coelho es británica i viu actualment a Catalunya. Ha estat professora de Secundària al Regne Unit i a Bulgària, i ha viscut molts anys al Canadà, on ha desenvolupat programes d’acollida d’alumnat immigrant i ha estat professora universitària a Toronto. Com a experta en el tema, ha publicat diversos llibres i assajos sobre multilingüisme a l’aula.

 

Podeu demanar més informació sobre el programa "Des-Iguales" a [email protected]


 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios