Volver

10/11/2009

El tripartit pulveritza el seu compromís amb el 0’7

logo FCONGD

Retallada dràstica de la cooperació. Els nous pressupostos
redueixen la partida dedicada a cooperació internacional en més d'un 20% el que suposa un incompliment flagrant de la llei de cooperació, del Pacte del Tinell i de tots els compromisos dels últims anys, del govern, amb els més pobres.

Barcelona, 6 de novembre de 2009- El proper dimarts 10 de novembre els responsables de les principals ONGD catalanes es reuniran amb caràcter d'urgència amb el senyor Martí Carnicer i Vidal, Secretari General d'Economia i Finances per transmetre-li la frustració del sector i demanar-li que aquesta situació es corregeixi en el tràmit parlamentari.

Als pressupostos catalans del 2010 la despesa puja, però no per a tothom. Des dels països rics hem contribuït a endeutar els més pobres, però ara no ens endeutem per ells. En un context de forta crisi institucional al nostre país, els partits responsables dels pressupostos han decidit ignorar el mandat legal d'assolir al 2010 el 0,7% dels ingressos propis incondicionats de la Generalitat, per a la cooperació al desenvolupament.


El mes de maig, una enquesta del propi govern va mostrar que el 86,4% de la població catalana volia que la Generalitat dediqués part dels seus recursos a la cooperació amb els països pobres, fins i tot en moments de crisi. No fa ni 20 dies que la Federació Catalana d'ONGD per al Desenvolupament, amb motiu del Dia Internacional de lluita contra la pobresa, va sortir al carrer, conjuntament amb les federacions d'ONG de Pau i Drets Humans, de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i de la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides, per evitar una notícia com aquesta. Llavors, van recordar al govern el seu vell compromís amb els més pobres del món i van demanar que es prioritzés la lluita contra la pobresa, amb el lema "Contra la crisi global: Solidaritat global = Pobresa Zero!"


Les ONGD catalanes estan convençudes que atendre la crisi a casa nostra no és incompatible amb el compliment dels compromisos de Catalunya amb els més pobres del món. Les ONGD tenen el suport de la societat catalana que és sensible a l'augment de la pobresa a tot el món, i alerten que els retalls continuats en els pressupostos amenacen no només la quantitat, sinó la qualitat de la cooperació catalana, en la millora de
la qual s'han esmerçat molts esforços els últims anys.

Més informació:
Sílvia Galià/Eduard Ballester- FCONGD: 659 557 316 / 650 956 258

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios