Volver

24/11/2009

La nova junta directiva de la FCONGD pendent que el Govern confirmi el seu compromís amb la cooperació internacional

foto Plaza St Jaume

En la seva línia de creixement permanent, l'Assemblea de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament-FCONGD, reunida el passat 21 de novembre, va aprovar l'ingrés de dues noves entitats i va renovar el seu equip directiu. El nou equip espera que demà, 25 de novembre, Carod-Rovira anunciï l'esmena als pressupostos que evitarà la retallada de la partida de cooperació internacional.

Les entitats van ratificar a l'Assemblea la necessitat de mantenir la mobilització per uns pressupostos 2010 més solidaris, fins a la finalització del tràmit parlamentari. Les ONGD confien que demà, 25 de novembre, Carod-Rovira, en nom del Govern, anunciarà davant la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament l'esmena que rectificarà els càlculs inicials que preveien una retallada de 10 milions d'euros en la partida de cooperació internacional. La campanya d'adhesions al manifest Ara és el moment romandrà oberta fins a l'aprovació final dels pressupostos.

La Presidència de la Federació ha recaigut en Francesc Mateu, d'Intermón Oxfam, i la Vicepresidència en Pilar Molina de Cooperacció. La nova junta directiva, on la presència femenina és majoritària, compta amb les incorporacions dels representants de les ONG Agermanament sense Fronteres, Acsur, Creu Roja Catalunya, Matres Mundi i Xarxa de Consum Solidari.

Les dues noves entitats que ingressen a la FCONGD són el Casal dels Infants i Vols-Voluntariat Solidari, totes dues particularment implicades amb l'educació. Amb Casal dels Infants, la Federació s'enriqueix de l'experiència de més de vint anys d'aquesta entitat en la millora de la qualitat de vida dels infants, joves i famílies en situació o risc d'exclusió social a casa nostra. Amb una base social de més de 1.300 socis, Casal dels Infants treballa en l'atenció als menors no acompanyats a Barcelona i, paral·lelament, en accions vinculades a la prevenció de la immigració precoç al Marroc. Aquesta doble tasca serà una de les aportacions fonamentals per a la xarxa d'ONGD. D'altra banda Vols, entitat de recent creació, amb els seus 158 socis i 5 delegacions arreu de Catalunya, dedica bona part de la seva activitat a l'educació per al desenvolupament a Catalunya, i té projectes a 8 països africans i 3 països llatinoamericans.

Fuente: Comunicado de la Confederació Catalana d'ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament, 24 de noviembre de 2009.

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios