Volver

03/03/2011

"Objectius del Mil.lenni", nova proposta didàctica per a mares i pares

Objetivos del Milenio

La família és un àmbit privilegiat per al foment d’actituds solidàries, per construir noves visions del món. Per aquest motiu, Educació Sense Fronteres convida a mares, pares i tutors a utilitzar aquest material didàctic amb els seus fills i filles, com una manera de contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil.lenni.

El setembre del 2000, a la ciutat de Nova York es va celebrar la Cimera del Mil.lenni. En aquesta cimera, els representants de 189 estats recordaven els compromisos adquirits durant els anys noranta i van firmar la Declaració del Mil.lenni.

Tots els objectius tenen com a finalitat primordial l’eradicació de la pobresa extrema i la fam, però actuen directament sobre un àmbit diferent de la vida humana.

Malgrat van ser els estats els que van signar la Declaració del Mil.lenni, seria un error afirmar que la pobresa extrema i la fam són només el seu problema, i no el de les persones que habitem el planeta i que el compartim com a lloc i forma de vida. La responsabilitat del nostre planeta és de totes les persones que l’habitem, i les diferències entre el poder d’unes i altres no és una excusa per no comprometre’s en la lluita contra les situacions que impedeixen el desenvolupament de les persones i les seves comunitats.

Els Objectius de Desenvolupament del Mil.lenni (ODM) són objectius de tots i de totes. Les escoles, els governs, les autoritats regionals o municipals, les empreses, els organismes i les institucions tenen la seva àrea de treball i les seves possibilitats. Les famílies també.

El material està organitzat en tres parts: una introducció, un conjunt de punts a tenir en consideració sobre les propostes d’acció i una tercera part on es fa un resum de cada un dels ODM i es presenten algunes propostes d’acció per treballar aquests Objectius amb els fills i filles.

Aquest material compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona-Drets Civils.

Si voleu descarregar el material ho pots fer a continuació o bé us en podem enviar els exemplars que necessiteu per a treballar-ho a l'AMPA.

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios