Volver

04/04/2011

El paper de les entitats de lleure en la transformació social

Logo CEEL

El passat any 2010, Educació Sense Fronteres va iniciar una col.laboració amb la Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure de Sant Cugat (CEEL) per dur a terme processos de sensibilització, formació i mobilització ciutadana al voltant de temàtiques relacionades amb la solidaritat i justícia global. Arrel d'aquesta col.laboració i amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat, vam demanar a la CEEL que redactés un article d'opinió per La Columna de Sant Cugat. Aprofitem també aquest espai per fer difusió del contingut d'aquest article.

"La vida passa molt de pressa. Anem de casa a la feina, de la feina a la universitat, de la universitat a casa. I entremig tenim reunions, tasques, feina. Tot és tan ràpid que sovint tenim pocs moments per a parar i reflexionar. El món és cada vegada més global, més fred, més distant. Anem fent, de pressa, sense mirar al nostre voltant. Sense mirar, tampoc, dins de nosaltres mateixos. És evident que no tot va bé. Guerres, pobresa, gana, injustícies, desigualtat, exclusió social, mals tractaments, destrucció del medi ambient, egoisme, ambició, ignorància. Són només alguns exemples que evidencien que alguna cosa no va bé. Manquen valors, manquen moments. Tenim la vida tan ocupada que no ens adonem de què és, en realitat, el més important. La societat la formem les persones, els éssers, per damunt de tot!

Hi ha pocs espais on el món s’aturi un moment...el cau és un d’aquests espais. Al cau deixem un moment aquest caminar tan ràpid, anem endavant, sense parar, però deixant enrere les presses...traient-nos el rellotge un moment. Parant-nos a pensar. Mirant-nos a nosaltres mateixos. Observant el nostre entorn. Essent crítics. Amb el món, amb nosaltres mateixos. Mirem la persona, les nostres inquietuds, preocupacions, motivacions. I ens traiem la bena dels ulls, anem més enllà: amb petites accions, petites coses, lluitem per a canviar tot allò que no ens agrada. Des de l’entorn més proper, fins al més llunyà...però no ens oblidem que la transformació social comença per nosaltres mateixos, per les persones. I quin altre, el motor de canvi, que l’educació? Seguim educant-nos, seguim endavant!"

 

Laura Menéndez i Gorina-Coordinadora d’Entitats d’Educació en el Lleure de Sant Cugat del Vallès (CEEL)

[email protected]

 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios