Volver

13/04/2011

Estudiants participen a la Campanya Mundial per l’Educació i exigeixen a Barcelona un compromís real per l’Educació per a tots i totes

Foto SAME Barcelona

Els polítics assistents a l’acte es comprometen amb els nens i nenes a treballar per l’acompliment de les seves reivindicacions.

  La Campanya Mundial per l’Educació (CME) centra els seus esforços en la desigualtat de gènere a l’ escola, denunciant el fet que existeixin 37 milions de nenes sense escolaritzar i 506 milions de dones analfabetes.

   En el marc de la Setmana d’Acció que cada any promou la Campanya Mundial per l’Educació, va tenir lloc l’acte central a la Plaça dels Àngels a la ciutat de Barcelona. Enguany l’acte es va centrar en la narració de contes a partir de testimonis reals, posant de manifest la dificultat en l’accés a l’educació per a la vida de milions de nenes i de dones. A l’acte van participar escoles i entitats, personalitats de la cultura catalana com l’escriptora Asha Miró, l’actriu Anna Barrachina i la contacontes Roser Ros, així com representants polítics.

   Alumnes representants de les escoles van exigir a través d’un manifest la gratuïtat de l’escola primària per a tothom i el dret a l’educació de les nenes i les dones pel 2015. Els representants polítics assistents a l’acte van respondre comprometent-se a treballar  per tal d’aconseguir els objectius marcats.

   Montserrat Ballarín, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, va destacar que l’educació ha de ser un servei públic, un dret per a tothom i la millor eina per a transformar el món.

   Aquesta setmana persones de tot el món es mobilitzaran per sensibilitzar a la classe política i a l’opinió pública sobre la importància de l'educació de les dones i les nenes i sobre la necessitat d'actuar de manera urgent per al compliment del dret a l’educació.

    

   La Campanya Mundial per l’Educació (CME) és una coalició internacional formada per ONG, sindicats de l'entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de tot tipus. La CME reclama el compliment íntegre dels compromisos de la Cimera de Dakar, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l'accés a una educació de qualitat per a tothom abans de l’any 2015.

    

   ORGANITZEN: Ajuda en Acció, CC.OO., Educació Sense Fronteres, Sindicalistes Solidaris,  Sonrisas de Bombay, FISC, VOLS.

   Añade tu comentario

   Añade tu comentario

   Normas de uso

   • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
   • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
   • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
   * Campos obligatorios