Volver

01/03/2011

Concurs de relats "Per un món millor i més just"

Concurs de relats

El concurs de relats “Per un món més just i solidari” organitzat per la delegació valenciana d’Educació Sense Fronteres arriba, amb la selecció dels relats guanyadors per part del jurat, a la seva etapa final.

A través del concurs Educació Sense Fronteres ha pretès posar en l’agenda dels més joves la reflexió sobre com podem transformar i millorar el món que habitem, sobre com podem actuar localment mentre pensem globalment. Des de la nostra organització entenem que una educació transformadora ha de ser, també, aquella que situa els aprenentatges i l’educació en relació amb el que passa en el món, que ens ajudi a comprendre’l i a pensar-nos en un món cada vegada més globalitzat, que ens faci reflexionar, al cap i a la fi,  sobre el que significa ser ciutadà del món.

Al concurs, que ha tingut molt bona acollida, s’han presentat vora huitanta relats d’alumnes de diverses nacionalitats de centres escolars de la Comunitat Valenciana, tant en prosa, vers i còmic. El jurat ha estat conformat per dues mestres, Clara Miranda (sòcia i vocal de cooperació d’ESF) i Cristina Pavón (sòcia i voluntària d’ESF) i per el Josep Sanz (Coordinador de la delegació valenciana d’ESF). Els nou relats que el jurat ha seleccionat han passat a formar part del llibre de relats que just ara acabem d’editar.

Aquests nou relats, que també podeu llegir ací a la web, són:

1.- “Mudos” de David Bernat

2.- “Els amics de la natura volen un món més just” de Guilheme Miranda, Franco Gionanny Bottona, Nerea Torres i Minerva Isidro.

3.- “Me llamo derecho” de Claudia Jimenez

4.- “La verdura extraordinaria” de Cristina Botella

5.- “Una guerra, una rama de olivo y el origen de la paloma de la paz” de Sofia Aylén

6.- “Mboma: memorias de un inmigrante ilegal” de Jacob Mocholí.

7.- “El meu company de viatge” de Paloma de Carolina Pineda

8.- “¿Violencia o maltrato?” de Isabel Badía

9.-  “Por un mundo justo y solidario” de Belén Borràs

 

Des d’ací vos animem a seguir reflexionant i aprofundint sobre el sentit de la solidaritat i sobre el que, entre totes i tots, podem anar fent per fer d’aquest món que habitem un món millor i més just.

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios