Volver

16/06/2011

Festa de Comerç Just i Banca Ètica a Sabadell

Festa Comerç Just i Banca Ètica a Sabadell

El passat diumenge 15 de maig, es va celebrar com a molts municipis de Catalunya, la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica a Sabadell. Aquesta va ser una jornada plena d’activitats i tallers, on van col·laborar moltes entitats de  la ciutat, que treballen amb productes de comerç just o solidaris.

A mode de Fira, cada entitat va poder exposar i vendre els seus productes mentre es realitzaven tallers, jocs i espectacles infantils. Els i les joves de la Xarxa Educativa Solidària, van gaudir durant tot el dia de la festa. Més de vint alumnes dels quatre instituts que conformen la Xarxa (Agustí Serra i Fontanet, Vallès, Joan Oliver i Arraona) van decidir dedicar el seu diumenge a col·laborar i ho van fer de diferents maneres.

Els i les joves de la Xarxa Educativa Solidària, són persones voluntàries que dediquen part de les seves hores lectives i no lectives a assolir un repte comú. Aquest curs el repte ve definit per col·laborar amb Educació Sense Fronteres amb el projecte “Niños del Camino”.

A les 9:00h del matí, ben puntuals, van començar a aparèixer els i les primeres joves a la plaça. Tot just arribaven els productes de comerç just cedits per Alternativa3. Amb més o menys experiència, es va començar a preparar la parada, investigant què era cada producte, buscant la manera més visual de col·locar les coses, penjant els cartells...

A la vegada algunes d’elles van dinamitzar els jocs infantils del comerç just. Un twister d’allò més just, on no era fàcil aguantar l’equilibri entre sostenibilitat i els salaris dignes. Les set diferències entre comerç just i injust o un Sudoku gegant.

A la vegada, alguns amb més vergonya que altres, van participar a un taller obert de Capoeira al centre de la Plaça Doctor Robert. Com en d’altres anys, el pregó de la festa el van llegir dues joves del institut Arraona, de segon de Batxillerat. Totes van quedar esgotades d’un dia tant actiu, però van gaudir molt de totes les activitats i no dubten de tornar a repetir!

“Llàstima que encara queda un any!”

 

 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios