Volver

29/11/2012

Entrega de premios del concurso infantil sobre los Objetivos del Milenio

Escola Vimeo 1080 from Emilie Chatelas on Vimeo.

El próximo lunes 17 de diciembre tendrá lugar el acto de entrega de premios del concurso escolar que ESF-Catalunya ha organizado con el apoyo del Ayuntamiento de Barcelona (programa Barcelona Solidària) y la asociación Tantágora. En el acto se darán a conocer los 12 premiados (nueve escogidos por el jurado y tres por votación popular a través de www.concurs-odm.blogspot.com). En el certamen han participado más de cien niños y niñas de centros de Barcelona.

El concurs suposa el colofó del programa Proposa-te’ls, iniciat el 2010 amb l’objectiu de difondre entre la població infantil i juvenil les vuit fites fixades per Nacions Unides per reduir la pobresa i les desigualtats al món, i que es coneixen amb el nom d’Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

El concurs, adreçat als menors de 7 a 14 anys residents a la ciutat de Barcelona, proposava la creació d’un dibuix o un text inspirat en algun dels vuit ODM. El termini de presentació d’originals va finalitzar el passat dia 1, i s’hi van presentar més de 100 creacions, principalment dibuixos.

Dotze guardonats en total

De totes les obres presentades, es va fer una selecció de vint finalistes (a la foto, una d'elles).

foto treball escolar finalista concurs ODM

El jurat, format per professionals de prestigi com l’escriptora Asha Miró, la il·lustradora Mercè Arànega i el dibuixant Miguel Gallardo (a la imatge inferior), ha escollit 9 guanyadors/es, distribuïts en tres franges d’edat: dos premis per a 7- 9 anys, quatre per a 10-12 anys, i tres per a 13-14 anys. El jurat ha tingut en compte tant la qualitat artística del dibuix com el missatge que es volia transmetre.

Aquests nou guanyadors/es se sumen als tres guardons corresponents als Premis del Públic, que se sotmeten a votació popular a través de www.concurs-odm.blogspot.com fins el 12 de desembre. En aquest web, els visitants poden veure les 20 obres finalistes i escollir les millors.

Tots els 12 guanyadors/es (nou del jurat i tres del públic) es donaran a conèixer en l’acte de lliurament de premis, el proper dilluns 17 de desembre a les 18h, a l’auditori de la Biblioteca de la Sagrada Família (c. Provença, 480; Barcelona).

En el web també es pot trobar informació sobre la trajectòria professional dels membres del jurat, enllaços als seus blogs personals i a algun del curtmetratges d’animació de Miguel Gallardo, i una breu entrevista a cadascun d’ells on expliquen què els ha aportat  la creativitat en les seves vides, els valors que creuen que s’han de fomentar en la societat actual i com creuen que la creativitat pot conscienciar aquests valors.

jurado concurso ODM

Per últim, en aquesta pàgina d’Internet també hi figura tota la informació en relació a l’acte d’entrega dels premis i sobre les entitats col·laboradores, així com un recull de materials didàctics per treballar els Objectius de Desenvolupament del Mil.leni a l’àmbit familiar i educatiu.

Un compromís internacional per al 2015

L’any 2000, més de 190 països de Naciones Unides van signar la Declaració del Mil·lenni, un compromís per treballar plegats per assolir un conjunt de vuit objectius (ODM) dirigits a eradicar la pobresa extrema al món i corregir les desigualtats abans del 2015. Els ODM suposen un compromís internacional sense precedents i un full de ruta pel desenvolupament del països més desfavorits.

Els vuit Objectius són:

1.- Eradicar la pobresa extrema i la fam

2.- Assolir l’ensenyament primari universal

3.- Promoure la igualtat entre gèneres i l’autonomia de la dona

4.- Reduir la mortalitat infantil

5.- Millorar la salut materna

6.- Combatre el VIH-SIDA, el paludisme i altres malalties

7- Garantir la sostenibilitat del medi ambient

8.- Fomentar una associació mundial pel desenvolupament

 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios