Volver

30/04/2010

Presenten el programa "Teixint Xarxes" a Sant Cugat

Teixint Xarxes

"El que vam aprendre ho vam treure de l'Institut. Ens vam posar a la pell d'altres persones.... El que cal és conscienciar la societat..." Amb aquestes paraules joves de 3er i 4rt d'ESO dels instituts de Sant Cugat presentaven la seva experiència a la casa de cultura de Sant Cugat després d'haver participat en el programa Teixint Xarxes de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), que va néixer fa 25 anys amb l'objectiu de crear les condicions i facilitar les eines necessàries que permetin la formació, el debat, la reflexió i l'intercanvi d'opinions i experiències sobre conflictes i construcció de pau.

Mitjançant diverses iniciatives i activitats es proposen la creació d'espais de trobada i convivència que facilitin l'intercanvi d'experiències, punts de vista i opinions entre persones de diferents àmbits, països i edats, com a criteri bàsic per a la generació de consciències crítiques que permetin avançar en els processos d'educació i sensibilització cap a una cultura de pau. I en aquest marc s'han creat uns materials pedagògics adreçats a nois i noies de secundària


El projecte educatiu Teixint Xarxes sorgeix fa cinc anys a Sant Cugat . Parteix del convenciment que els ésers humans podem fer les paus  i podem organitzar la nostra convivència de manera pacífica, però que també podem marginar-nos, excloure'ns, fer que els altres morin de gana, fer la guerra. Es tracta, així doncs, de deconstruir aquelles competències que tenim sens dubte i que ens porten a l'ús de la violència, per construir les competències per fer les paus. Es tracta de sessions que es desenvolupen a les aules  en hores  de tutoria on es reflexiona i es concreten propostes d'acció per aconseguir una pau activa. Teixint Xarxes s'avalua també amb èxit per part  d'educadores i educadors, nois i noies participants, i per l'Ajuntament de Sant Cugat representat pel seu alcalde Lluís Recoder, Arcadi Oliveres, el president de la Universitat de la Pau, Neus Sotomayor, la presidenta i directora de la Unipau, Enric Faus, director de cooperació de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, i Susanna Pellicer, regidora de cooperació. Des d'Educació Sense Fronteres es felicita i reconeix el bon treball que fa la Unipau i també es valora molt positivament els materials que s'han elaborat y que es posaran a disposició properament.

 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios