Volver

30/01/2013

Exposición de los dibujos finalistas del concurso escolar sobre los Objetivos del Milenio

premis concurs ODM

Hasta el próximo 28 de febrero, se puede visitar en la biblioteca de la Sagrada Familia, en Barcelona, la exposición de los dibujos finalistas del concurso infantil sobre los Objetivos de Desarrollo del Milenio, que organizó ESF-Catalunya en el último trimestre de 2012 y cuyos premios se entregaron el pasado 17 de diciembre. El concurso reunió 100 creaciones plásticas, de las que se hizo una primera selección de 20 obras finalistas.

Tots els dibuixos finalistes es poden veure a l’àrea infantil d’aquesta biblioteca, on també està disponible la publicació que recull els dotze treballs guanyadors.

El concurs convidava els escolars a crear una il·lustració o un text a partir dels vuit Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM) fixats per Nacions Unides de cara al 2015 per reduir la pobresa i les desigualtats al món:

1.- Eradicar la pobresa extrema i la fam

2.- Assolir l’ensenyament primari universal

3.- Promoure la igualtat entre gèneres i l’autonomia de la dona

4.- Reduir la mortalitat infantil

5.- Millorar la salut materna

6.- Combatre el VIH-SIDA, el paludisme i altres malalties

7.- Garantir la sostenibilitat del medi ambient

8.- Fomentar una associació mundial pel desenvolupament

En la iniciativa, organitzada per ESF amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona  i la col·laboració de Tantàgora, van participar un centenar de nens i nenes d’entre 7 i 14 anys de diferents escoles i casals de la ciutat de Barcelona. El jurat, format per professionals de prestigi com l’escriptora Asha Miró, la il·lustradora Mercè Arànega i el dibuixant Miguel Gallardo, va elegir nou treballs guanyadors, als quals se’n van sumar tres més que van ser elegits per votació popular a través del web creat per a l’ocasió http://concurs-odm.blogspot.com.es/.

Els ODM més tractats en els dibuixos són els vinculats al medi ambient, a l’equitat de gènere, a l’educació i a la pobresa. Alguns treballs incideixen en un ODM concret, mentre que altres fan referència al conjunt d’objectius.

Els nois i noies guanyadors (dels instituts Front Marítim, Ferran Tallada i de l’escola Marillac) són: Begoña San Hornero, Jan Albors, Ana Martínez, Leonor Pardo, Jennifer Araceli Bazán, Lorena Rodríguez, Yasmin Khatib, Alba Fernández, Nil Martín i Ingrid Hernández. Alguns d'ells van ser guardonats per partida doble en rebre el premi del jurat i el del públic.

Amb aquesta exposició dels treballs finalistes, acaba el programa Proposa-te’ls, que ha consistit en una sèrie d’activitats educatives realitzades per tot l’Estat per divulgar els ODM.

 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios