Volver

05/03/2013

La música, herramienta para fomentar el valor de la diversidad cultural en Sant Cugat del Vallés

taller de formació de monitors de lleure a Sant Cugat

Educación Sin Fronteras (ESF)-Catalunya toma la música como eje central para fomentar valores de tolerancia y respeto hacia otras culturas y formas de vida entre la población infantil y juvenil de Sant Cugat del Vallés y Barcelona. ESF trabajará durante el 2013 con escuelas de música y entidades sociales para sensibilizar en la interculturalidad a través de la expresión artística. El proyecto culminará con un concierto en Sant Cugat.

La proposta pretén establir vincles i espais d'intercanvi d'experiències entre escoles de música i entitats culturals i socials de la capital catalana que ja treballen en aquest àmbit i compartir aquesta metodologia amb centres homòlegs del municipi vallesà. La proposta es desenvoluparà durant tot l'any 2013 amb un pressupost total de 10.309 euros, en la seva major part finançats per l'Ajuntament de Sant Cugat.

Durant aquests mesos, es realitzaran sessions de formació de nens i nenes, joves i professionals vinculats a entitats de lleure i socials d'aquest municipi per tal de reflexionar sobre els valors de la interculturalitat i potenciar el desenvolupament d'expressions musicals que, més enllà l'aspecte artístic, transmetin valors socials i humans. Per això, es partirà de l'experiència de les entitats que ja treballen en aquest terreny i s'elaborarà una selecció de recursos i publicacions que ajudin a realitzar la formació en els centres.

Selecció d'experiències i concert a Sant Cugat

En una fase posterior, es seleccionaran algunes de les experiències desenvolupades que siguin més significatives i se celebrarà una trobada per posar en comú els coneixements i aptituds apresos pels infants i joves que han pres part en aquestes experiències. El projecte culminarà amb la celebració d'un concert a Sant Cugat per donar a conèixer al públic en general el treball realitzat i sensibilitzar en el respecte a la diversitat cultural, en aquest cas a través de les expressions musicals.

Les experiències més significatives també seran difoses a través d'Internet amb la finalitat d'arribar al màxim nombre possible de persones.

En el conjunt de les activitats previstes incloses en el projecte d'ESF està previst que participin directament 50 educadors i educadores, així com un centenar d'infants i joves. El treball desenvolupat i les activitats divulgatives permetran que el projecte també contribueixi a sensibilitzar més de 500 persones, entre membres de les mateixes entitats culturals, familiars i assistents al concert.

Aquesta actuació dóna continuïtat a la feina que Educació Sense Fronteres desenvolupa des de 2010 amb joves de Sant Cugat (a la foto superior) per impulsar processos de formació i sensibilització en temàtiques relacionades amb l'educació per al desenvolupament, a través de la Coordinadora d'Entitats de Lleure d'aquesta localitat.

 

Añade tu comentario

Añade tu comentario

Normas de uso

  • Ésta es la opinión de los internautas, no de Educación sin Fronteras.
  • No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
  • Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
* Campos obligatorios