Volver

13/04/2011 - 13/04/2011

Centenars d’escolars reivindicaran a Barcelona els drets de les dones i les nenes en l’acte central de la Campanya Mundial per l’Educació

cartel SAME

Lugar: Plaça dels Angels, Barcelona

Aquest any, la Campanya Mundial per l’Educació (CME) centra els seus esforços en la desigualtat de gènere a l’ educació, denunciant el fet que existeixin 37 milions de nenes sense escolaritzar i 506 milions de dones analfabetes.

  Asha Miró, Anna Barranchina, Roser Ros, associacions i centenars de nens, nenes, adolescents i joves demanaran als polítics que compleixin els compromisos amb l’educació de tots i totes.

  En el marc de la Setmana d’Acció que cada any promou la Campanya Mundial per l’Educació, el proper dimecres 13 d’Abril tindrà lloc l’acte central a la Plaça dels Àngels a la ciutat de Barcelona.

  Enguany l’acte es centrarà en l’anomenada GRAN HISTÒRIA, formada per contes que a partir de testimonis reals, posen de manifest el que suposa l'accés o el no accés a l'educació per a la vida de milions de nenes i de dones. A l’acte participaran escoles, entitats i personalitats destacades de l’àmbit de la cultura i la política.

  Cada any, la campanya organitza la Setmana de l'Acció Mundial per l'Educació (SAME), una setmana de mobilitzacions a favor del dret a l'educació. Aquest any 2011, la SAME es celebrarà  durant la setmana del 11 al 17 d'abril a quasi totes les ciutats de l’estat sota el lema “L'Educació no és un conte: pels drets de les nenes i les dones”. Durant aquesta setmana persones de tot el món es mobilitzaran per sensibilitzar a la classe política i a l’opinió pública sobre la importància de l'educació de les dones i les nenes i sobre la necessitat d'actuar de manera urgent per al compliment del dret a l’educació.

  La Campanya Mundial per l’Educació (CME) és una coalició internacional formada per ONG, sindicats de l'entorn educatiu, centres escolars i moviments socials de tot tipus. La CME reclama el compliment íntegre dels compromisos de la Cimera de Dakar, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l'accés a una educació de qualitat per a tothom abans de l’any 2015.

   

  ORGANITZEN: Ajuda en Acció, CC.OO., Educació Sense Fronteres, Sindicalistes Solidaris,  Sonrisas de Bombay, FISC, VOLS.