Volver

01/04/2010 - 30/09/2010

Apropant-nos a Guatemala i Perú

Apropant-nos a

Lugar: Comunitat Valenciana

El Programa Apropant-nos a Guatemala i Perú és un programa de sensibilització amb una atractiva oferta formativa en Educació per al Desenvolupament que inclou una estada d'un mes aproximadament a Perú i/o Guatemala coneixent algun dels projectes que Educació Sense Fronteres desenvolupa en estos països de la mà de les seves contraparts locals.


PROGRAMA DE FORMACIÓ:

1.- Principals temes de l'Educació per al Desenvolupament: Perspectives i evolució de l'Educació per al Desenvolupament i la Cooperació Internacional, Mundialització de l'Economia i Ciutadania Global, Moviments migratoris i interculturalidad, Perspectives de Gènere des d'una dimensió internacional, El nord i el sud en la sostenibilitat mediambiental, Salut i Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), Quina escola necessitem per a formar una ciutadania global, Desenvolupament de projectes de Sensibilització, etc.

2.- Panells d'experiències educatives en Educació per al Desenvolupament.

3.- Fòrum de debat.

4.- Contextualització de Guatemala i Perú: aspectes educatius, econòmics, demogràfics, socials, culturals, etc.

5.- Dinàmiques de grup.

La formació serà impartida per persones expertes en cadascun dels temes, així contarem amb la participació d'Arcadi Oliveres, Maria Jesús Martínez, Luis Die, Juanjo Celorio, Alejandra Boni, Awatef Ketiti, etc. En les sessions formatives s'utilitzaran diferents metodologies en funció d'objectius i continguts a treballar (expositives, participatives, grupals, investigació, etc.).

Programa detallat per sessions


CALENDARI

El programa Apropant-nos a Guatemala i Perú transcorre entre els mesos d'abril i setembre de 2010. Durant els mesos d'abril, maig, juny i setembre de 2010 es porta a terme la fase de formació a Espanya que es desenvoluparà en quatre trobades de cap de setmana i una jornada al setembre.

24 i 25 d'abril - Alberg de Benicàssim
8 i 9 de maig - Alberg de Moraira
22 i 23 de maig - Alberg de Piles
19 i 20 de juny - Alberg de Biar

Entre el 15 de juliol i el 15 d'agost es desenvolupa el període de formació a Guatemala i Perú, així com el coneixement i participació en els projectes de Cooperació Internacional d'Educació Sense Fronteres en estos països.

Durant el mes de setembre celebrarem una jornada d'avaluació d'experiències.

 

PROJECTES DE COOPERACIÓ INTERNACIONAL VINCULATS AL PROGRAMA

Guatemala:

Suport educatiu integral en la Zona Reyna amb èmfasi en la cultura maya i gènere. PRODESSA.

Treballant la recuperació de la memòria històrica, amb especial incidència en la violència sexual contra les dones, des de la formació docent i la sensibilització social. Actoras de Cambio.

Perú:

Educació Ambiental Comunitària per al desenvolupament sostenible en el Nord de Perú. Asociación Chira.

REQUISITS

- Estar empadronat en alguna localitat de la Comunitat Valenciana.
- Tenir 23 anys a l'inici del programa (abril 2010)
- Es valorarà especialment la vinculació al món de l'educació.

PREU

El cost total del programa és de 1.800 euros. El preu inclou:

- Formació a Espanya i Guatemala o Perú.
- Bitllet d'avió a Guatemala o Perú.
- Allotjament i manutenció a Espanya.
- Allotjament, manutenció i trasllats a Perú o Guatemala.

INSCRIPCIONS i PROCEDIMENTS

Per a inscriure's, és imprescindible emplenar el següent formulari d'inscripció. Durant el mes d'abril es duran a terme les entrevistes (individuals o grupales) a les persones inscrites. Durant tot el procés formatiu, Educació Sense Fronteres es reserva el dret a excloure a aquella/s persona/s que, per qualsevol motiu, pose en risc la viabilitat del programa.